Labels

Ankara Taşı

Ankara taşı gerek yer döşemelerinde gerek duvar kaplama taşları arasında sıklıkla tercih edilen çevre düzenleme taşları diye biliriz. Ankara taşı ve andezit taşı her ikisi de aynı ürünlerdir. Büyük kaya taşlarının ince bir işçilik ile kesilerek şahane bir taş haline getirilir. Ankara taşı yani andezit taşı ülkemizin genelinde Ankara ya özgü bir taş diye biliriz. Türkiye de en kaliteli andezit taşı Ankara Gölbaşın da üretilmektedir.  3 cm 4 cm kalınlıklarında gri ve hafif pembemsi reknk seçenekleri yürüme yolların da bina tretuvar çalışmalarında kapı girişi döşemelerinde güvenle tercih ede bilirsiniz.  Andezit taşı  duvar kaplama ve yer döşemelerinin beraberinde andezit bordür taşları ile de birlikte uygulanınca takım halinde uygulandığı bölgeye şahane bir görünüm sunacaktır. Ve çok uzun yıllarda kalıcı olacaktır.
ANKARA TAŞI YER DÖŞEMESİ
Andezit taşı döşemesi ince bir işçilik gerektirir. Karo taşı uygulamasıyla neredeyse aynı diye biliriz.
Ankara taşı döşemesi yapılacak alanımız uygulama için el veriş li mi ? Önceliğimiz zeminde bir takım güçlendirme yapılmasıdır. Ve Andezit bordür taşı döşemesi ne geçe bilirsiniz. Uygulaması diğer standart bordür taşları ile aynıdır. İpler çekilerek zemin gönyesi alınarak Andezit bordür taşı altına yastık betonu atılır taşlarımız ipin hizasında uygulanarak sonrasında derzi yapılır. Sonrasında Ankara taşı döşemesi yapılacak zemin çalışması  Zemin sağlamlığı oldukça önemlidir.  Zeminimiz çökmeye el verişli ise zemine dolgu malzemesi serilerek sıkıştırma yapıla bilir. Bütçemiz uygun ise beton atılması daha sağlam hatta ömürlük olabilir. Bina eteklerinde Ankara taşı döşemesinde genelde 90 cm ya da 1m genişliğinde uygulanan andezit taşları döşenmeden önce zemin tesiveye işlemi sonrasında yere mıcır sererek hasır çelik bağlantısı ile epoksi yapılarak üzerine beton atılarak daha sağlam bir zemin elde edebilirsiniz. Çok çimentolu harç çok sağlam olacak zihniyetini bir kenara bırakarak yeteri kadar harcı hafif nemlendirerek zemine serilir. Bir kova içerisinde su ve çimento karışımlı şerbet yapılarak az önce serdiğimiz harcın üzerine dökülerek Ankara taşı uygulamasına başlaya bilirsiniz. Andezit taşımızı yerine bıraktıktan sonra tokmaklayarak zemine oturturuz. Bu uygulamadan sonra Ankara taşı derzi verilir. Mil kum ve çimento ile yapılan derz dolgusu taş üzerine dökülerek çek pas yardımı ile üzerinde kalmayacak şekilde temizce çekilir.
ANDEZİT TAŞI DUVAR KAPLAMA

Alanlara göre farklılık gösteren bir uygulama çeşiti diye biliriz. Duvar kaplamalarında genelde ağırlık yapmaması açısından 3 lük andezit taşı tercih edilir. Duvar kaplaması mekanik olarak da uygulana bilir. Andezit duvar kaplamalarında Çarpma andezit taşı çeşiti de vardır. Bu taşın görünümü yüzeyi kabartmalıdır. Uygulaması yer döşemesinin aksine çok daha zordur. Çıtalı andezit kaplama ile derz aralıklarını daha nizami bir hale getirerek görünümü de bir o kadar estetik kıla bilirsiniz. Sizler de Ankara da Andezit taşı almak ve uygulama yaptırmak için bizi arayarak uygun fiyatlarımızdan yararlana bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder