Labels

Otopark Kilit Taşı, Otopark Taş Çeşitleri

Otopark taşları sevgili okurlarımız sizlere diğer yazılarımızda bahçe düzenleme taşları ile alakalı gereken teknik bilgileri verdik. Şimdi ise otopark zemin döşemeleri ile ilgili neler yapıla bilir. Kısaca onlardan bahsetmek istiyorum  eski yapılarda kaba İnşaat ten sonra müteahhit firmalar otopark alanlarına sıradan kaba düzen beton atarak bırakırlardı. Artık bu kaba düzen işlerin yerini oturma izini yani bir mülkün iskanı alınırken otopark alanları kaplamaları da zorunlu kılınmaya başlamıştır. Sadece oto park alanlarında değil elbette sığınak zemin kaplamalarına varana kadar zorunlu hale getirilmiştir.
Peki otopark alanlarında beton sağlık sız mı olur
? Hayır elbette olmaz ama beton diğer kilit taşı çeşitleri kadar estetik durmadığı gibi bir kaç yıl sonra çatlamalar da meydana getire bilir.  Otopark betonunun da çeşitleri  vardır. Örnek verecek olursak avm ler de benzinlik istasyonlarındaki  zemin betonları ile bazı müteahhitlerin mülkümüzün otopark alanlarına attığı beton gözle görüle bilecek kadar farklıdır. Benzinlik ve avm ler saha betonu çalışmalarında yüzey sertleştirici li helikopterli beton uygulaması  yaptırmaktadırlar.
BETON MU KİLİT TAŞI MI ?
Görsellik açısından kilit taşı çeşitleri daha çok ilgi çektiği gibi uygulandıktan sonra  çok uzun yıllar kalıcı olduğu açık ve nettir. Bütçesi uygun bir çok müşterilerimize ton atıldıktan sonra üzerine kilit taşı çeşitlerinden birisini uygulattırmak istiyor. Beton atıldık tan sonra kilit taşı masrafına ne gerek var diyorsanız. Görsellik sizin için önemli değilmiş diye biliriz. Otopark alanlarına atılan betonların çatladığı zaman tamir harçları nereye kadar o çirkin görüntüyü saklaya bilir ki ? 

Ankara kilit taşı fiyatları oldukça ekonomik olup uygulaması yapılan bir alanda çökmede olsa alt yapı sorunu da olsa sökülen kilit taşlarını fazla bir bütçe ayırmadan  tekrar uygulata bilirsiniz kısacası apartman ve diğer sitelerin otopark alanlarına kilit taşı uygulamasını güvenle tercih etmenizi öneriyoruz.
Otopark zemin döşemelerinde beton ve kilit taşı çeşitlerinden başka kaldırım karo taşları çeşitlerinden de birisini tercih ede bilirsiniz. 40X40 ve 30x30 ebatların da  kalebordür görünümünde
yüzeyi tır tıklı olan bu karo taşları açık ve kapalı otopark alanlarında uygulana bilir.

Üç boyutlu baklava modeli kilit taşı 3 renkten uygulanan bu kilit taşı çeşitleri son yıllarda oldukça ilgi görmeye başlamış durumdadır. Uygulandıktan sonra alana hemen uyum sağlayan farklı renk seçenekleri sayesinde mekanlarda uyumu şahane görünecektir. Üç boyutlu kilit taşları ile otopark alanlarınızın set zemin kaplamalarında uygulaya bilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder