Labels

Parke taşı fiyatları

 

Parke Taşı Nedir?

Parke Taşı veya diğer ismiyle kilit taşları, yapılarda kullanılan betonun biraz daha ince mıcır kullanılarak ve suyu minimumda tutularak otomatik olarak makinalarda preslenmesiyle yapılmaktadır. 1 m2 parke taşı 36 adet taştan meydana gelir.

Parke Taşı Ankara

Parke Taşı Ankara sokak aralarında, caddelerde asfalta göre çok daha dekoratif ve şık bir alternatif olmaktadır. Parke taşları gerektiği hallerde yer altı hatları tamirleri için sökülüp tekrar uygulabilir.

Parke taşı yüzeyi çeşitli tip metallerin oksitlendirilmesiyle elde edilen boyalarla renklendirilir ve güzelleştirilir. Renkli parke taşları caddeleri, sokakları ve bahçelere şık bir görünüm kazandırır. Uygulaması ve gerektiğinde kolayca tamir edilip değiştirebilir olması açısıdan oldukça ekonomiktir.

Parke taşları, işinde uzman kişiler tarafından, kaliteli malzemeyle yapıldığında uzun yıllar kullanılabilir. Farklı mimari yapılara göre dizilebilen, çok farklı motiflerde çim üzerine uygulanabilmektedir.

Parke Taşı Uygulaması Nasıl Yapılır?

Parke taşları döşenecek alanın zemini oldukça önemlidir. Zemin gerekli standartlara sahip olmazsa döşenen parke taşları zamanla çökme yapabilir. Ama parke taşlarılarının en önemli avantajı sökülüp tekrar yapılabilmesi olduğundan kolayca düzeltilebilmektedir.

Parke taşları toprak zeminin üstüne yapılacak ise önce mıcır serilir. Beton zemin ise üzerine yapılacak ise özel bir toz serilir. Beton zemine uygulanacak parke taşları için toz serilmesi önemlidir, çünkü bu özel toz yağmurla akıp gitmez ve parke taşına tamamen yapışır, taşın kaymamasını sağlar.

Zemine göre mıcır veya özel toz çalışması yapıldıktan sonra da mastar çekilir. Bu arada mastar çekmek çok önemli uzmanlık isteyen bir iştir! Doğru ve sağlam ve şekilde yapılmaz ise meyil verilemez ve parkenin üstünde su birikmesi olmaktadır. Bu işlemlerle beraber parke taşları döşenir ve kompaktör ile üstünden geçilir. Kenar boşluklar özel harç ile doldurulur. Parke üzerine mil kumu serilir ve işlem tamamlanır.

Parke Çeşitleri

Parke taşları 6 cm yüksekliğinde olanları kaldırım ve bahçe düzenlemelerinde uygunanır. 8 cm yüksekliğindeki Parke Taşı ise araç trafiği olan yollarda tercih edilmektedir. Parke taşı çeşitleri şunlardır;

  • Aşık Taşı,
  • Elips Taşı,
  • Baklava Taşı,
  • Küp Taşı,
  • Sekizgen Taşı,
  • S Taşı,
  • Dikdörtgen Taşı,
  • Çim Taşı.

Parke Taşı Fiyatları Ankara

Tekrar sökülüp yapılabilen, pek çok alanda uygulana bilen, çok çeşitli ve renk seçenekleri olan Parke Taşları bir çok alanda uygulanabilir. Sökülüp tekrar yapıla bildiği için çok ekonomiktir.TSE standartlarına uygun kaliteli birinci sınıf parke taşları kullanmaktadır ve sunmuş olduğumuz tüm hizmetler garanti altındadır. Parke taşı uygulaması fiyatları için lütfen arayınız.

Aşağıdaki tabloda Kilit Taşı Modelleri / Fiyatları ve Parke Taşı Modelleri / Fiyatları yer verilmiştir. Fiyatlar taşın döşeneceği bölgenin yakınlık ve uzaklığına göre değişeceği için tabloda belirtilmemiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder