Labels

Kilit Taşı Döşemesi

Kilit taşı özellikleri bakımından birçok avantajının bulunmasından dolayı betonarme alanında vazgeçilmez olmuştur. Bu taşlar dayanıklı, doğal afetlere karşı koyabilen bir yapıda olduğundan ve kolay eskimeyen bir taş olduğundan oldukça ekonomiktir.  kilit taşı döşemesi tüm bu özelliklerinden dolayı son zamanlarda oldukça favori olmuş yapı malzemesidir.
Ankara Kilit Taşı
Kullanım olarak yerine göre farklılık gösterip değişik motifli, renkli desenleri ile karşımıza çıkar.  kilit taşı döşemesi de döşenecek alanının büyüklüğünü göre farklı ebatlardadır. Bu taşlar yağmur, sel gibi durumlardan etkilenmez ve bu esnada kayganlaşmaz. Dolayısıyla yaya yürüyüş yollarında, kaldırımlarda, parklarda sıkça kullanılır.
Döşeme İşlemi Nasıl Uygulanır?
Arnavut kaldırım taşı olarak da bilinen kilitli taşlar, T şeklinde girintili ve çıkıntılı olup iç içe geçmesinden ötürü kilitli taş olarak adlandırılır. Uygulaması sert, asfalt zemine veya kumlu alana yapılır. Döşeme işleminden önce zemine kum serpilir ve zemindeki aralara dolan kumlar ile zemin aynı hizada düzleşir. Sonrasında kilitli taşlar zemine iyice yerleştirilip üstten basınç uygulanır. Bu uygulamadan sonra mastarlama işlemi yapılır ve sonrasında tekrar taşların aralarına kum dökülür.  Artık çeşitli desenlerde, estetik görünümlü, dayanıklı, kolay eskimeyen kilit taşı döşeme işlemi tamamlanır. Nostaljik duruşu ile eski zamanları çağrıştıran bu taşların üzerinde koşmak, yürümek, araba sürmek ayrı bir zevk verir insana. Yağmurda veya çamurda etkilenmez, ıslandığında kaymaz bir
yapıda olup son zamanlarda hemen hemen tüm tesis ve betonarme alanlarında bu taşları görmek mümkündür.
Kilit Taşı Fiyatları

Kilit taşları, örülecek yer zeminine veya duvar alanına göre farklı ebatlardadır. Bundan dolayı da Akyurt kilit taşları fiyatları, hem uygulama zeminine göre farklılık gösterir, hem de satıcı firmadan başka bir firmaya göre farklılık gösterir. Eğer bu konuda hatasız iş yapmak ve fazla para harcamamak istiyorsanız tavsiyemiz öncelikle piyasa araştırması yapın. Kilit taşı satan tüm yerlerle yüz yüze görüşün ve ortalama fiyat aralığını tespit edin. Referans çok önemlidir, bundan dolayı da firmalara referansları konusunda sorular sorun. Satın alma işinden sonra yapacağınız diğer işlem ise aynı titizlikle bu işin uygulamasını yapan firmaları araştırmak ve daha önceki firmanın bitirdiği işleri incelemektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder