Labels

Eryaman Kilitli Parke

Arnavut kaldırımı olarak bilinen kilit taşları uygulama kolaylığı, ekonomikliği, dayanıklılığı ve kullanışlılığı açısından son dönemlerde çok tercih ediliyor. Eryaman kilitli parke zemin ve duvar örgüleri ile hem şık duruşu hem de avantajlı özellikleri nedeniyle betonarmenin vazgeçilmezidir.

EryamanKilit Taşı Özellikleri

Bu betonarme kilit taşları çok özellikli taşlardır. Eryamankilit taşı özelliği itibariyle hamamlarda bile kullanılabilmektedir. Kaplıcaların ve hamamların mermerlerin altına ya da döşemelerinde kullanıldığı bilinmektedir. Dayanıklı olmasından dolayı çokça kullanılan bu taşların kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Bu taşların iki türlü uygulaması vardır. Birisi asfalt üzerine bu uygulamada düz zeminler için tercih edilir. Düz zeminler dışında uygulanması halinde çökmeler ve görüntü bozuklukları meydana gelir. Aynı zamanda maliyetler artar. Diğer bir uygulamada ise sokaklarımızda çokça uygulamasını gördüğümüz kum üzerine uygulama sistemidir. Bu uygulama daha çok engebeli arazilerde kullanılır ve bu sayede engebeli araziye estetik bir görüntü kazandırılmış olur. Taşların yerleştirilmesi için öncelikle engebeli arazi temizleniyor ve daha sonra kumların serilmesi gerekiyor. Kumlar serildikten sonra bir makine yada el ile kullanılan bir alet sayesinde kumlar eşit boyutlara getirilip düzleştiriliyor.
Bu aşamadan sonra kalan tek şey işçilerin taşları uygun biçimde dizmesi oluyor. Taşların arasında kalan bölgeleri bazı ustalar daha sağlam olması için çimento ile kapatırken bazı ustalar ise aralara kum atarak sağlam hale getiriyorlar. Son aşamada ise taşların üzerine atılan kumların aralara daha iyi girebilmesi adına kompresör makinesi ile üzerlerinden geçiyorlar. Bu uygulamalar sadece kilitli taş ustaları tarafından uygulanıyor.

Kilit Taşı Fiyatları

Bölgede kilit taşı fiyatları her zaman ortalama fiyat üzerinden ve cm2 üzerinden hesaplanır. Eryaman kilitli parke na göre çok iyi sağlam ve dayanıklı olabilirken daha sade kullanımlar için uygun fiyatlı kilit taşları da mevcuttur. Kilit taşları modelleri ve şekillerine göre de fiyat değişikleri gösterirken ustanın döşemesine göre de fiyat değişikliği gösterebilir. Kilitli taşları kendimiz dizmeye kalkarsak yanlış uygulama yapabiliriz. Bu işi ustalarına bırakmak en doğru seçenektir. Tek başına yapılabilecek bir işte olmadığı için ekip gerekir. Gerekli malzemeleri ustalar temin eder ve ekipleri tarafından döşer. Bu sayede çok daha sağlam, kullanışlı ve uzun ömürlü olur. Dekoratif olarak bahçelerimizde kullanmak isterseniz eğer bahçemize gelenleri ya da önünden geçenleri estetik görüntüsü sayesinde kıskandırabilirsiniz. Eryamankilit taşlarını ancak kullandıktan sonra ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı anlayabilirsiniz. Size ekonomik anlamda da yük olmayacak olan bu taşlar sayesinde uzun yıllar tekrar masraf yapmanıza gerek kalmaz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder