Labels

Kilitli Parke Döşemesi

Farklı mimariler için bir birinden değişik çevre düzenleme yapı ürünlerinden olan kilitli parke çeşitlerini web sayfamızın sağ tarafında göre bilirsiniz. Aşık taşı ismi ile de anılan kilitli parke taşı görsel olarak da döşemesi yapıldığı bölgeler de oldukça şık bir görünüm sunacaktır. Çeşitleri arasında farklı standartlar da farklı ebatlarda üretilen kilit parke çeşitleri kum çimento ve son teknoloji makineleri ile üretilerek palet halinde kuruması beklenir. Müşterilerimizden sıklıkla sorduğu sorulardan birisi de 1 palette kaç m2 kilitli parke taşı vardır ? Bu istifleme işlemleri üretici firmalara göre değişiklik göstermektedir.  İstenilen ölçülere iste bağlı ebatlarda kilitli parke üretimi yapılmaz Sadece 6 cm 8 cm ve 10 cm ebatlarında üretilerek 6 cm en çok tercih gören kilitli parke çeşitleri diye biliriz. İsteğe bağlı ebatlarda üretilmez ama isteğe göre farklı renklerde kilitli parke üretimi yapıla bilir. Yalnız bu isteğinizi uygulamaya başlamadan önce söylemeniz gerekir.

Geçmiş yıllarda kilitli parke nakliye işlemleri damperli araçlara yapılırdı. Günümüz de gelinen teknoloji noktası bu işlem vinçli 40 yak Tırlarla yapılarak tek sefer de en fazla 240 m2 kilitli parke sevkiyatı yapılmaktadır. Vinç yardımı ile de kilitli parke taşını istenilen noktaya kırılmadan deform olmadan indire bilirsiniz. Bu kilitli parke taşların da en önemli noktaların dan biriside kalite TSE belgeli olan kilitli parkeler uygulayacağınız alan da çok uzun yıllar kalıcı olması ile birlikte ilk günkü kadar da estetik duracaktır.

KİLİTLİ PARKE DÖŞEMESİ

Aşık taşı modeli bu modeli hemen hemen her yerde göre bilirsiniz. Kilitli parke taşları arasında en çok tercih edilen model diye biliriz. Aşık kemiğine benzemesinden dolayı aşık taşı olarak da anılır. Üç farklı ebatta ve farklı renk çeşitleri ile üretilerek otopark, Yürüme yolu, Dükkan önü fabrika önü, benzinlik gibi alanların çevre düzenleme çalışmalarında tercih edile bilir.  Uygulama işlemine başlamadan önce uygulanacak bölgeye ne kadar toz gider ? Su giderleri nereye verilecek ? Alan da ki en gebelerin tesviyesi yapılarak mastar çekilir. Tabi mekanın alt
yapısı önceden yapılmışsa ilk öncelik alt yapı düzenlemesi yapılmasıdır. Kilitli parke döşemesi yapılacak alan da lagar ve benzeri su giderleri kapakları kilit taşı ile eşit seviye ye getirilerek görünüm daha estetik hale getirilir. Eğer kilit taşı döşemesi yapacağınız alan da bordür taşı döşemesi gerekliyse ipler çekiler gönye alınır ve bordür taşı altına yastık betonu atılarak bordür taşı döşemesi yapılır. Bu işlemlerden sonra kilitli parke döşeme işlemine işlemine başlanır. Uygulamadan sonra üzerine makine vurulur ve kum serilerek taşların sıkışması sağlanır.

2 yorum:

  1. Kilit taşı döşemesi5 Haziran 2016 12:07

    Elvankent furkan sitesinde yaptırmayı düşündüğümüz çevre düzenleme işlerimiz için aşağıdaki bilgiler doğrultusunda bize bir fiyat verirmisiniz.


    1 ) KİLİTLİ PARKE VE BORDÜR TAŞI TEŞKİLİ ( 6LIK )

    A ) KİLİTLİ PARKE ALTI 03 KIRMA KUM SERİLİP MASTARLANMASI
    B ) 6 cm KALINLIKTA TSE Lİ KİLİTLİ PARKE TEMİN EDİLİP YERİNE DÖŞENMESİ
    C)DÖŞENMİŞ OLAN KİLİTLİ PARKE ÜZERİNE SİLİNDİR YADA KOMPAKTÖR VURULUP MİL KUM SERİLMESİ
    D) UYGULAMADA TSE BELGELİ KİLİT TAŞI UYGULANMASI
    F) TOPLAMINDA 100 M2 KİLİT TAŞI YAPILMASI

    YanıtlaSil
  2. Bordür Taşı5 Haziran 2016 12:09

    BORDÜR TAŞI TEŞKİLİ

    A) BORDÖR ALTI YASTIK BETONU ATILMASI
    B) 10X20X50 EBATINDA STANDART BORDÖR TEMİN EDİLİP YERİNE DÖŞENMESİ
    C)BORDÖR ARASI DERZ DOLGU YAPILMASI
    D) TOPLAMINDA 500 M BORDÜR TAŞI YAPILMASI

    YanıtlaSil