Labels

Ankara kilitli parke taşı döşemesi

Eski betonların ya da toprak olan bölgelerde uygulanan estetik olarak da oldukça güzel görünen Ankara kilit taşlarını dış mekan çevre düzenleme çalışmalarında sıklıkla görmekteyiz. Tek modelin aksine günümüzde artık bir çok farklı modeller de Ankara kilit taşı üretimi gerçekleşmektedir. Alanlara göre uygulana bilecek şekilde 6cm 10 cm aralıklarında üretimi gerçekleştirilen bu  Ankara kilitli parke modelleri döşeme işlemlerinden sonra çok uzun yıllar ik günkü kadar güzel ve kalıcı olacaktır. Daha önceki yazılarımız da da bahsettiğimiz gibi bu Ankara kilitli parke taşı nın en güzel özelliklerinden biriside ufak bir alt yapı sorununda da sökülerek tekrar uygulana bilmesidir.  Ankara kilit taşı fiyatları ise neredeyse herkesin ulaşa bileceği fiyat aralıklarında diye biliriz.  Ankara kilitli parke taşı ustası olarak uygulama konusunda elimizden geldiği kadar sizi bilgilendirmek istiyoruz.

Ankara kilitli parke taşı ustası  uygulaması oldukça zor olan kilitli parke taşları her ne kadar otomatik örme makineleri yapılsa da istenilen kaliteli sonuçlar  alınamamıştır. 1m2 ye 36 adet düşen Ankara kilitli parke taşı tek tek uygulanmaktadır. 4-5 kişilik bir kilitli parke taşı ustası ekibi günlük ortalama 300 m2 lik Ankara kilitli parke taşı döşemesi yapabilirler.  Geçmiş dönemlerde büyük kamyonlarla sevkiyatı yapılan Ankara kilitli parke taşları günümüzde Vinçli tırlar ile nakliye işlemleri gerçekleştirilir. Bu da döküm sırasında taşın fre vermesini  yıpranmasını önlemektedir.  Ankara kilitli parke taşı altına kum serilmez 03 kum serilerek yapılan Ankara kilitli parke taşı kısa sürede dağılmalar çökmeler meydana gelecektir. Kumun yerine taş kırıklarından elde edilen Kilitli parke taşı tozu serilmektedir. Bu toz su gördüğü zaman topak bir hale gelerek taşa daha sıkı yapışır ve bu durumda taşın çökmesi dağılması engellenir.
Kilitli parke taş döşemesi
Ankara kilitli parke taşı döşeme
Ankara kilit parke döşeme
Ankara kilitli parke taş
Kilit taşı döşemesi
Ankara kilit taşı döşemesi:  Yukarı da da bahsettiğimiz gibi Ankara kilit taşı tozu alana getirilerek
kolay dağılım yapıla bilecek bir alana dökülür iş hızlı yürümesini istiyorsanız ve alanda kepçe çalışa biliyorsa toz dağıtım işlemlerini kepçe ile daha hızlı bir şekilde yapa bilirsiniz. Ya el arabası ile çekilerek dağıtım işlemleri gerçekleştirilir.  Toz çekme işleminden önce alanda bordür taşı uygulaması varsa ilk önce bordür taşı uygulamasını da yapa bilirsiniz. Ankara kilitli parke taşı toz serme işleminden sonra mastar çekme işlemlerine geçe bilirsiniz. Mastar çekme kimi ustalar tarafından borulu mastar olarak kimi ustalar tarafından ise gel beri ile çekilir. Ankara kilitli parke taşı eger alan geniş ise borulu mastar ile uygulanırsa daha düzgün bir işçilik elde edile bilir. Ancak günümüzde bu uygulamayı yapan usta sayısı çok sayıda diye bilirim.  Mastar çekilirken su giderlerinin yönü de istenilen yöne verilir.

Kimse taş üzerinde yagmur suyu birikmesini istemez elbette onun için mastar işlemleri sırasında biraz daha dikkat edilmesi gerekir.  Ankara kilit taşı döşemesi yapılacak alanlarda bulunan logar kapakları ya da diğer kapak tarzı yerler Ankara kilit taşı ile yükseltilerek Ankara kilitli parke taşı ile aynı seviyeye çıkartılarak daha düzgün bir zemin ve suyun daha iyi akması sağlanır. Mastar işleminden sonra ip çekilerek Ankara kilit taşı il sırası uygulamaya başlanır. 300 m2 lik bir alanda 4-5 kişilik ekip olması gerekir. Uygulama sırasında renkli Ankara kilit taşı ile modeller verilebilir. Kenarlara sığmayan Ankara kilit taşı ekibimizin kesme makinesi var ise kesilerek daha düzgün bir şekilde uygulana bilir. Uygulama bittikten sonra Ankara kilit taşı ustası Ankara kilitli parke taşı üzerine kompaktör makinesi vurularak taşların eşit bir şekilde düz hale gelmesi sağlanır ve son işlem olarak üzerine mil kum serilerek süpürülür. Sevgili kilit taşı Ankara ziyaretçileri yıllardır. Size Ankara merkez ve bütün ilçelerinde kilit taşı satışı ve uygulamasında hizmet veren firmamız. Gerekli ödeme kolaylıkları sunarak sizlere kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Ankara da kilit taşı ve ve diğer çevre düzenleme işleriniz için bizi aramanız yeterli.


Ankara içi hizmet bölgelerimiz:  Sincan kilitli parke taşı, Sincan kilitli parke taşı ustası, Yenimahalle kilitli parke taşı, Yenimahalle kilitli parke taşı ustası, Keçiören kilitli parke taşı, Keçiören kilitli parke taşı ustası, Gölbaşı kilitli parke taşı, Gölbaşı kilitli parke taşı ustası, Batıkent kilitli parke taşı, Batıkent kilitli parke taşı ustası, Ayaş kiltli parke taşı, Ayaş kilitli parke taşı ustası 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder