Labels

Parke Taş Döşeme Ustası

Genel olarak 6 cm yüksekliğinde olan bu taşlar araç trafiğinin olduğu iki yönlü yolları birbirinden ayırma amaçlı da kullanılmaktadır. Bu amaçlı kullanıldıklarında boyarlı 8 cm’ ye kadar çıkmaktadır. Parke taş döşeme ustası , son zamanlarda birçok yerde gördüğümüz desenli, kullanışlı taşlardır.
Kilit Taşı Uygulaması Nasıl Yapılır?
Kilit taşı için öncelikle döşeme yapılacak alanın hesaplanması ve ona göre bir kilit taşı modeli seçilmesi gerekiyor. Bu sayede gerekli olan kilit taşı sayısı da hesaplanmış olur ve işlem çok daha planlı yapılarak zaman kısaltılmış olur. Boyutlar ve ağırlıklar tercih edeceğiniz kilit taş modellerine göre farklılık gösterir.kilit taşlarının boyutları 60 mm , 80 mm ve 100 mm olarak değişir. Alanı hesaplamak bu bakımdan da önemlidir. Seçtiğimiz ve hesapladığımız alana hangi boyutlarda Parke taş döşeme ustası  kullanılacak bilmemize yardımcı olur. Bu boyutlarda modellerde ve şekillerde kilit taşları fiyat bakımından her firma göre farklılık gösterir ancak ortalama fiyatın üstüne çıkmaz. Ancak fiyat konusunda yardım edebileceğimiz bir konu ise taşların renkleri fiyatın değişmesine yol açmaz.

Kilit Taşı Nasıl Temin Edilir?
Her firmayla çalışmak uygun değildir. Firmaların daha önceden yaptığı işlere bakmak, firma içi
kurallarına bakmak, elemanlarına bakmak, fiyat garantisi verip vermemesine dikkat etmek gerekir. Bunların da yanında baktığımız zaman işçilik dahil olup olmadığı sorulmalıdır. Biliniyor ki taşların fiyatının yanında ülkemizde işçilik oldukça pahalıdır. Hatta bazı alanlarda ürünlerin fiyatlarından bile daha pahalı olduğu görülmektedir. Sormamız gereken işçiyi uygulama yapılacak alana çağırdığımızda bizden geldiğinde hesaplama ücreti alıp alamayacak olmasıdır. Bu sayede maliyeti daha da düşürmüş oluruz. İşçilik dahil olmadığı zamanşarda maliyetler Parke taş döşeme ustası  oldukça fazlasıyla aratacaktır. Bunun olmaması için bu kurallara dikkat etmemiz gerekmektedir. İşçilik söz konusu olmadığında uygun zemin çalışması, çevre düzenlemesinin oluşturacağı maliyetin yanında hafriyat için gerekecek olan araçların kirası, işçilik maliyetleri, Parke taş döşeme ustası  malzeme ihtiyaçları tarafımıza maliyet olarak yazılacaktır. Son olarak dikkat etmemiz gereken durumlardan birisi ise uygulamayı yapacak olan firmalarla görüştükten sonra yada isteğe göre görüşmeden önce, önceden bu uygulamayı yaptırmış olan tanıdıklarımız var ise onlardan fikir almamız yararımıza olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder