Labels

Ankara kilit taşı

Ankara kilit taşı Şehir hayatı içerisinde hem belediyeler hem de farklı kurumlar tarafından kendilerince çözüm üretmek istediklerinde sıklıkla tercih edilmekte olan Ankara kilit taşı adını da aldığı şekilde bir kilit düzeneği ile kullanılabilmektedir. Burada kilitten kasıt iki farklı taşın birbirlerine kilit olacak şekilde birleşmesinin ifade edilmesidir. Bir taşın diğeri ile iç içe geçtiği bu türden bir Ankara kilit taşı döşemesi sayesinde her türlü baskı ve ağırlığa karşı taşlarda bir bozulma meydana gelmesi mümkün olmamaktadır. Bu sistemin bir diğer avantajı da olası bir bölümün zarar görmesi halinde tüm döşemenin en baştan yapılması ile değil sadece zarar gören kısmın değiştirilmesi ile bir çözüm üretilebilmesi oluyor.
Kilit Taşı Ne Kadar Süreyle Kullanılabilir?
Zemin kaplama işlemlerinde kullanılan malzemeler sahip oldukları kırılma dayanıklılıklarına ve yüzeylerinin aşınma mukavemetlerine göre bir kullanım ömürlerine sahip olmaktadır. Bu noktada Ankara kilit taşı üretimi sırasında çeşitli baskılama sistemlerine tabii tutularak ortaya çıkarıldığı için içerisindeki hava boşluğunun mümkün olduğu kadar en aza indirilmesi sağlandığından bu açıdan oldukça dayanıklı bir ürün olmaktadır. Yine aynı gerekçeyle Ankarakilit taşı ürünlerinin su emme oranı da oldukça düşüktür. Bu durum taşların altından suyun toprağa iletilmesini sağlarken bir diğer taraftan da özellikle soğuk havalarda ortaya çıkan don problemlerinin ortadan kaldırılmasında etkili olmaktadır. Tüm bu özellikleri ile dökme beton ya da asfalt gibi alternatif kaplama malzemelerine göre kilit taşları ideal bir kullanım sunuyor.
Kaç Çeşit Kilit Taşı Vardır?

Kilit taşlarının istenildiği şekilde üretilmesinde büyük bir kolaylık bulunmasından dolayı Ankara kilit taşı için belirli bir çeşitlilikten söz etmek mümkün değildir. Ancak sıklıkla kullanıldığı gibi küp taşı, kare taş, dikdörtgen, sekizgen, üçgen taş, L taş, S taşı ve çim taşı gibi çok farklı şekillere sahip olan taşlarla zemin kaplamaları yapılabiliyor. Genellikle sokaklarda, turistik alanlarda, kurumların bahçelerinde kullanılması ile bilinen Ankara kilit taşı için şehir estetiğinin bozulmasının önüne geçmek amacıyla çok farklı renk çeşitleri ile de üretim yapılabilmektedir. Burada geliştirilen görsel çözümlerle estetik alanlar yaratılabiliyor.
kaynak : www.kilittaşı.com 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder